با افزایش محبوبیت روغن آرگان، محصولات زیادی در اینترنت و حتی در فروشگاههایی که ادعا میکنند “روغن آرگان خالص” دارند، ظاهر شده است. برای اطمینان از اینکه برای روغن آرگان خالص هزینه کردهاید ۶ مورد را باید رعایت کنید:
۱٫ مواد تشکیل دهنده
همیشه قبل از خرید، لیست مواد موجود در روغن را از طریق بطری آن بررسی کنید. اگر روی بطری فهرست طولانی از مواد شیمیایی باشد، روغن آرگان خالص نیست. بر روی بطری فقط روغن آرگان ۱۰۰% یا روغن هسته آرگانیا اسپینوزا باید نوشته شده باشد. اگر مواد مختلف دیگری بر روی بطری فهرست شده باشد، کارایی روغن از بین میرود.
۲٫ قیمت
هیچ روغن آرگان ارزانی وجود ندارد! در نظر داشته باشید که از مرحله تامین دانههای آرگان تا تحویل محصول نهایی، زحمت بسیاری کشیده میشود. بنابراین با توجه به این عوامل، روغن آرگان بسیار گرانتر از روغنهای زیبایی معمولی است که در بازار میبینید.
۳٫ رایحه
روغن آرگان خالص که برای پوست و مو استفاده میشود، تقریبا بوی خاصی ندارد و این موضوع که میگویند بوی آجیلی دارد اشتباه است.
۴٫ رنگ
رنگ روغن آرگان روغن آرگان آرایشی و بهداشتی باید رنگ زرد طلایی داشته باشد، در حالی که نوع آشپزی آن قهوه ای طلایی است. اگر رنگ روغن آرگانی که در دست دارید روشن یا تقریباً شفاف است، میتوان آن را فیلتر کرد، با مواد شیمیایی یا روغنهای دیگر مخلوط کرد یا تقلبی کرد. به عبارت دیگر گرما و ماشین آلات در فرآیند تولید نقش داشتند.
عدد SPF در کرم ضدآفتاب به چه معناست؟
۵٫ بافت
بافت روغن آرگان شما باید صاف و ابریشمی باشد. باید آنقدر صاف باشد که تقریباً بلافاصله پس از استفاده در پوست شما ناپدید شود. نباید احساس آب شدن، لزج شدن یا چسبندگی داشته باشد. قطعا نباید پوست شما را نیش بزند. وضعیت پوست شما هر چه که باشد، روغن آرگان باید تسکین دهنده باشد.
روغن آرگان خالص واقعی بدون چربی، بسیار نرم و مغذی است. در عرض چند ثانیه با چند مالش باید بدون دردسر در پوست و مو محو شود. اگر چرب است و برای جذب نیاز به تلاش زیادی دارد، ممکن است تقلبی باشد.
۶٫ رنگ بطری
بطری روغن باید شیشه یا فلز تیره رنگ باشد. تعجب آور است که چه میزان روغن آرگان تجاری توسط شرکتهای لوازم آرایشی، در بطریهای پلاستیکی شفاف یا رنگی فروخته میشود تا هزینهها را کاهش دهند یا رنگ طلایی طبیعی آن را نشان دهند. در هر صورت، نور مستقیم خورشید کیفیت روغن آرگان را بدتر میکند. در نتیجه، روغن آرگان برخی از خواص منحصر به فرد خود مانند ویتامین E، اسیدهای چرب امگا ۶ و اسید لینولئیک را در اثر تجزیه نور از دست میدهد.