۱۵ نکته برای تقویت ناخن ها در خانه

تقویت ناخن
 در این مقاله قصد داریم تا ۱۵ نکته برای تقویت ناخن ها در خانه را به شما آموزش دهیم. ناخن‌های قوی و سالم نشانه‌ای از سلامتی است اما داشتن چنین ناخن‌هایی کار آسانی نیست. اما با تغییراتی در سبک زندگی و عادات غذایی خود می‌توانید به تقویت ناخن هایتان کمک کنید.

۱٫ مکمل بیوتین مصرف کنید

بیوتین که با نام ویتامین H و ویتامین B-7 نیز شناخته می‌شود، یکی از ویتامین‌های گروه B است. این ویتامین محلول در آب است و در بدن ذخیره نمی‌شود؛ بنابراین باید آن را به صورت روزانه مصرف کنید.
این ویتامین به تقویت مو و ناخن کمک می‌کند و به عملکرد درست سیستم عصبی بدن کمک می‌کند. بیوتین را می‌توانید در غذاهایی مانند ماهی ساردین، تخم مرغ پخته و حبوبات استفاده کنید.
اگر استفاده از این مواد غذایی برایتان دشوار است یا حساسیت دارید، از قرص ویتامین B می‌توانید استفاده کنید. در نظر داشته باشید که قبل از مصرف مکمل بیوتین، با دکتر داروساز داروخانه یا دکتر خودتان مشورت کنید که برای شما مضر نباشد.

۲٫ کمتر ناخن‌ها را در آب قرار دهید

اگر خانم خانه‌دار هستید یا ناخن‌هایتان مداوم در مجاورت آب باشد، ناخن‌هایتان ضعیف و شکننده می‌شود. بنابراین هنگام شستن ظروف حتما دستکش ظرفشویی بپوشید و در حمام، دستان خود را از آب دور نگه دارید.

۳٫ آب بنوشید

آب یکی از ضروری‌ترین عوامل سلامتی است. با نوشیدن آب کافی علاوه بر بدنی سالم، ناخن‌هایی قوی و سلامت خواهید داشت. نوشیدن آب کافی به ناخن‌های شما کمک می‌کند تا رطوبت خود را حفظ کرده و قوی بمانند. سلامت ناخن با آب نوشیدن

۴٫ به رژیم غذایی خود توجه کنید

داشتن یک رژیم غذایی سالم و متنوع، به همراه مصرف مولتی ویتامین یا مواد معدنی روزانه به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند.

۵٫ هر محصولی مناسب نیست

بسیاری از لاک‌هایی که استفاده می‌کنید و ممکن است ارزان باشند، به ناخن‌ها آسیب می‌زنند. لاک‌ها معمولا حاوی مواد شیمیایی خشن هستند که باعث ضعیف و نازک شدن ناخن‌‌ها می‌شوند. همچنین از پاک کننده‌های لاک ناخن که حاوی استون هستند باید اجتناب کنید؛ زیرا به ناخن‌ها آسیب بسیاری وارد می‌کند. بنابراین به دنبال لاک‌های غیرسمی و لاک پاک‌کن‌های  بدون استون باشید تا از ناخن‌هایتان مراقبت کنید.

۶٫ ناخن هایتان را ژلیش یا کاور نکنید

به تازگی ژلیش یا کاور کردن ناخن‌ها، به عنوان یک جایگزین آسان برای کسانی که در رشد ناخن‌ها مشکل دارند شناخته می‌شود. اما استفاده مکرر می‌تواند باعث ضعیف و نازک شدن ناخن‌هایتان شود. همچنین قرار گرفتن ناخن‌ها در معرض اشعه ماوراء بنفش به عنوان یک عامل سزطان شناخته می‌شود. قرار گرفتن در معرض نور ماوراءبنفش باعث پیری پوست و خشک شدن ناخن‌ها می‌شود.

۷٫ کمتر لاک بزنید

قبول داریم که لاک باعث زیبایی ناخن می‌شود؛ اما استفاده مکرر از آن ناخن‌ها را ضعیف می‌کند. برای تقویت ناخن ها باید اجازه دهید که هر از گاهی نفس بکشند. استفاده مداوم از لاک، حتی اگر لاک غیرسمی باشد ناخن‌های شما را ضعیف و شکننده می‌کند. بنابراین بهتر است پس از یک هفته لاک‌های روی ناخن‌هایتان را با محلول بدن استون پاک کنید. سپس اجازه دهید ناخن‌ها به مدت یک هفته الی ۱۰ روز بدون لاک باشند.
مضرات لاک ناخن

۸٫ ناخن‌های خود را کوتاه تر نگه دارید

ناخن های بلند بیشتر احتمال دارد که بشکنند و جایی گیر کنند. در حالی که ناخن‌های کوتاه‌تر، احتمال تراشیده شدن، ترک خوردن یا شکستن  را کاهش می‌دهند و به قوی نگه داشتن آنها کمک می‌کنند.

۹٫ از ناخن‌های خود برای انجام کارها استفاده نکنید

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات و عوامل شکستن ناخن‌ها، استفاده از ناخن‌ها به جای ابزار است. توجه داشته باشید که استفاده از ناخن به جای ابزار، منجر به شکستگی و خرد شدن ناخن‌ها می‌شود.

۱۰٫ لوسیون یا مرطوب کننده بزنید

پس از پاک کردن لاک از روی ناخن، آن‌ها به شدت دهیدراته می‌شوند حتی اگر از محصولات بدون استون استفاده کنید. به همین جهت سعی کنید، پس از پاک کردن لاک ناخن‌هایتان، از یک لوسیون یا کرم مرطوب کننده دست استفاده کنید. حتی می‌توانید مرطوب کردن دست‌هایتان را پس از هر بار شستسو تکرار کنید.

۱۱٫ از محصولات الکلی دوری کنید

با شیوع ویروس کرونا، استفاده از محصولات بهداشتی و ضدعفونی کننده شدت گرفت. اما لازم است بدانید که استفاده از این نوع محصولات، باعث خشک شدن و آسیب به دست‌هایتان به خصوص ناخن‌ها می‌شود. اگر از محصولات ضد عفونی کننده دست استفاده می‌کنید، سعی کنید از برخورد آن‌ها با ناخن‌هایتان جلوگیری کنید.
آسیب های ویروس کرونا

۱۲٫ به روش صحیح سوهان بزنید

برای سوهان زدن، از حرکت رفت و برگشتی مانند اره استفاده نکنید. حرکت اره‌ای، باعث می‌شود ناخن‌های شما ضعیف و شکننده شوند. بنابراین برای سوهان کشیدن، فقط در یک جهت سوهان را حرکت دهید و از کناره‌های ناخن سوهان کنید. سوهان کردن ناخن از وسط باعث دو شاخه شدن ناخن‌ها و به علاوه ضعیف شدن آن می‌شود.

۱۳٫ دستکش پلاستیکی بپوشید

هیچ بهانه‌ای قابل قبول نیست! با بهانه‌هایی مانند یک لیوان دستکش نمی‌خواد و یک گردگیری کوچک است، ناخن‌هایتان را خراب نکنید. توجه داشتن به تمیزی خانه مهم است، اما زیبایی شما خانه را زیباتر می‌کند. بنابراین در زمان گردگیری، تمیزکاری روزانه یا شستن ظرف‌ها حتما از دستکش پلاستیکی استفاده کنید. در نظر داشته باشید که تماس با مواد شیمیایی علاوه بر آسیب به پوست شما، ناخن‌هایتان را شکننده می‌کند.

۱۴٫ به شامپوی موهایتان دقیق‌تر نگاه کنید

اگر از شامپوی موهای چرب استفاده می‌کنید که برای کنترل چربی فرمولاسیون شده است، ممکن است به ناخن‌هایتان آسیب بزنید. ترکیبات موجود در شامپوهای مخصوص موهای چرب، به گونه‌ای است که چربی موها را کنترل کند. در نتیجه کمی باعث خشکی موها می‌شود و چون شما با ناخن، موهایتان را می‌شویید به آن‌ها آسیب می‌زنید. برای جلوگیری از این اتفاق، سعی کنید با کف انگشت، موهایتان را بشویید.
دکتر پوست و مو

۱۵٫ با پزشک خود صحبت کنید

اگر ۱۴ روش بالا را امتحان کردید و در آخر باز ههم هیچ تغییری حاصل نشد، به دکتر مراجعه کنید. شاید دلایلی بیشتر از استفاده از مواد شیمیایی یا استفاده از شامپو دلیل ضعیف بودن ناخن‌های شما باشد. پزشک متخصص پوست، با انجام معاینه و در مواردی آزمایش، به تقویت ناخن شما کمک می‌کند.

به ناخن های خود توجه کنید

ناخن‌های ما می‌توانند پیام‌های زیادی به دیگران بفرستند و ناخن‌های ضعیف یا شکننده ممکن است شما را به شلخته نشان دهند. خوشبختانه، کارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید برای تقویت ناخن ها و بهبود آنها انجام دهید.
اگر درمان‌های مختلفی را امتحان کرده‌اید و هیچ اثری نداشت، به پزشک خود مراجعه کنید. ممکن است یک بیماری زمینه‌ای وجود داشته باشد که باعث نازک یا شکننده شدن ناخن‌ها شود و تنها با درمان علت اصلی، ناخن‌های شما می‌توانند دوباره قوی شوند.
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تبلیغات متنی